Cardiofitness

1 2 3 4

Cardiofitness

Bij Invita-active kun je ongeveer een uur lang trainen op onze cardioapparatuur: fietsen, steppen, roeien, cross trainen en lopen.
Cardio is een afkorting van cardiovasculair wat letterlijk betekent ‘met betrekking tot hart en bloedvaten.

 

Wat doet cardio met je lichaam?

Met cardiofitness wordt de algehele conditie van hart en longen getraind, een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid in algemene zin. Cardiofitness is buitengewoon geschikt om af te slanken, het uithoudingsvermogen te verbeteren of om je ‘gewoon’ lekker fit te voelen. Een hartslagmeter geeft in de training exact aan of het inspanningsniveau verhoogd of verlaagd moet worden. Hierdoor kan overbelasting niet meer voor komen en kan iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau sporten.
Wat er tijdens cardio in je lichaam gebeurt is dat je lichaam verschillende beschikbare energiebronnen aanboort. Als eerste wordt de glycogeenvoorraad in de spieren gebruikt voor energie. Wanneer deze voorraad op begint te raken, wordt de vetverbranding geactiveerd om voor energie te zorgen. De instructrice zal erop toezien dat de apparaten goed worden gebruikt en de oefeningen correct worden uitgevoerd.

Cardio versterkt je longen en je ademhalingsspieren
Cardio versterkt je hartspier, waardoor je hart efficienter bloed door je lichaam pompt
Cardio versterkt je spieren in elk gedeelte van je lichaam
Cardio verlaagt stress en geeft je geestelijke gezondheid
Cardio verbrandt lichaamsvet
En cardio doet nog veel meer goeds voor je…