Power Plate

Power Plate

De Power Plate is een apparaat waarmee je kunt trainen door oefeningen te doen op de trilplaat. Statisch of dynamisch uitgevoerd volgens de principes van vibratietraining. Op een unieke manier wordt via onbewuste rek-reflexen getraind in een korte tijd maar met een hoge intensiteit en een maximaal rendement.

Hoe werkt vibratietraining?

De Power Plate zorgt voor krachtige trillingen die als energie op ons lichaam worden overgedragen. Dit zorgt ervoor dat de spieren maar liefst 25 tot 50 keer per seconde worden samengetrokken. Dankzij deze technologie behaal je op relatief korte termijn mooie resultaten waaronder vetverbranding, extra uithoudingsvermogen en een verhoogde algemene fitheid: 

1. verbetering van de spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren
2. grotere flexibiliteit en bewegingsbereik van het lichaam
3. verbetering van de bloedsomloop
5. verbetering van de botdichtheid
6. sneller herstel van een blessure
8. sneller gewichtsverlies en een strakkere huid

Massage en streching met de Power Plate

Naast krachtoefeningen kan je ook massageoefeningen of stretchoefeningen doen op de trilplaat waarmee je ook mooie resultaten behaalt. De massageoefeningen zorgen namelijk voor een betere circulatie en doorbloeding op plaatsen waar de circulatie meestal (erg) slecht is. We denken hierbij aan de benen, billen en onderbuik. De betere doorbloeding zorgt er ook voor dat spierpijn (stijve spieren) sterk verminderd wordt.

Wil je de Power Plate van Invita-active uitproberen? Kom langs of neem contact met ons op.